Sony RX10 III: high-end bridgecamera met ultratele

Onze tip van de week ging over de betere compactcamera, en ook bij Sony zien ze daar kennelijk nog brood in. Zojuist kondigden ze een nieuwe high-end bridgecamera aan, en wat voor een! De RX10 III onderscheidt zich met name van zijn voorgangers door het uitgebreide zoombereik: de Zeiss-zoomlens heeft een bereik van omgerekend maar liefst 24 tot 600 mm bij een lichtsterkte die varieert van F 2,4 in de groothoek- tot F 4 in de uiterste telestand. Voor compactcamerabegrippen is de 1 inch beeldsensor met 20 miljoen pixels relatief groot, wat met name bij hoge ISO-waarden een betere beeldkwaliteit moet opleveren. Video wordt in 4K opgenomen met (voor de kenner) full pixel readout zonder pixel binning. De Fast Intelligent AF moet ook snel bewegende onderwerpen kunnen bijbenen, en verder beschikt de RX10 III over een elektronische zoeker met hoge resolutie plus een verstelbaar scherm. Met een totaalgewicht van bijna 1100 gram niet echt een lichtgewicht, maar dat kun je met zulke specificaties ook moeilijk verwachten. De Sony RX10 III wordt komende maand leverbaar voor zo’n 1600 euro.

Sony kondigde ook een aantal nieuwe full-frameobjectieven aan: daarover morgen meer.

Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom
Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm
Lees ook:Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.