Olympus strikes again met PEN-F

Olympus had de PEN-systeemcameraserie de laatste tijd een beetje laten versukkelen ten faveure van de OM-D-lijn. Maar de PEN is in één klap weer helemaal terug met het nieuwste model: de PEN-F. De metalen behuizing is meer retro dan ooit met een aan/uitschakelaar in de vorm van een analoge terugwikkelslinger, maar herbergt wel een nieuwe 20-megapixelchip van Micro Four Thirds-formaat. Verder biedt de Olympus PEN-F een snelle autofocus en ultrakorte ontspanvertraging, de 5-assige beeldstabilisatie die we al kenden uit de OM-D-modellen, Wi-Fi en naast een elektronische zoeker met hoge resolutie ook een verstelbaar aanraakscherm. Voor een ingebouwde flitser was geen plaats meer, maar zo te zien krijg je er een los flitsertje bij. De Olympus PEN-F wordt begin maart leverbaar in zilver of zwart voor een bodyprijs van 1199 euro.

Lees ook:Olympus STYLUS 1: edelcompact in OM-D-jasje
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark II: betere zoeker en beeldstabilisatie
Lees ook:Olympus SH-1: een PEN in pocketformaat
Lees ook:Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.