Canon EOS M10: zo simpel kan een systeemcamera zijn

De Canon EOS M10 is een nieuwe APS-C-systeemcamera voor instappers, met als kenmerken een simpele bediening en een sympathieke prijs.
De body weegt inclusief accu slechts 300 gram, en is voorzien van een opklapbaar aanraakscherm met ‘selfie-stand’. Hierdoor kon het aantal knoppen beperkt blijven. Naast 18-megapixelfoto’s kun je ook Full HD-video’s maken. Hybrid CMOS AF II moet zorgen voor een snelle en trefzekere scherpstelling, en vanzelfsprekend zijn ook Wi-Fi en NFC present.

Gelijk met de camera brengt Canon een nieuwe lens uit. De EF 15-45 mm F 3,5-6,3 IS STM is licht van gewicht en inschuifbaar om minder plaats in te nemen in tas of zak. Omgerekend naar full-frame loopt het zoombereik van 24 tot 72 mm. Het objectief is voorzien van beeldstabilisatie en een vrijwel geruisloze AF. De combinatie gaat zo’n 500 euro kosten en arriveert komende maand in de winkel.

Trouwe lezers hebben wellicht bemerkt dat de roemruchte Blog.nl-server (gemodificeerde Commodore 64) enige tijd uit de ether is geweest. Inmiddels lijkt de boel weer te draaien, op een enkel gesneuveld plaatje na dat weer is aangevuld. Mocht iemand nog gekke dingen signaleren, meldt het ons!

Lees ook:Compacte superzoom voor Micro Four Thirds
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:EOS 6D duikt onder 2000 euro-barrière
Lees ook:Panasonic Lumix GH3: systeemcamera voor semiprofs
Lees ook:Ultragroothoekzoom voor EOS M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.