Holga-camera gaat digitaal

Voor orthodoxe lomografen is het even slikken, maar er staat een digitale versie van de roemruchte
Holga-camera op stapel. Met een 8-megapixelsensor, een sleuf voor een SD-kaart en de mogelijkheid om je ‘analoge’ Holga-lenzen te gebruiken via een adapter. Maar zonder lcd-scherm, want er moet een verrassingselement blijven. Automatische scherpstelling en belichting ontbreken eveneens. Er zijn wel een optische doorkijkzoeker plus een hot shoe voor een losse flitser. De ontwikkeling wordt gefinancierd via Kickstarter, en het zal niemand verbazen dat het benodigde bedrag al ruimschoots binnen is, anderhalve maand voor de sluitingsdatum. De Holga Digital wordt te zijner tijd uitgebracht in diverse kekke kleurtjes en moet in de voorverkoop ‘kaal’ zo’n 75 euro opbrengen.

Lees ook:Groothoeklens met oogstrelende bokeh
Lees ook:Nieuw Kickstarter-project, nieuwe Lomo’Instant
Lees ook:Meyer Primoplan bij voorbaat verkoopsucces
Lees ook:Triggertrap gooit handdoek in ring
Lees ook:Komt analoog fotoblad in wording van de grond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.