Panasonic GX8: 20 megapixels en méér

De nieuwe Panasonic Lumix DMC-GX8 systeemcamera is de eerste Micro Four Thirds-camera met een sensorresolutie van 20 megapixels. Maar de GX8 heeft nog veel meer te bieden, waaronder dubbele beeldstabilisatie (Dual I.S.: in de body en in de lens) plus 4K Video én 4K Photo, waardoor je achteraf uit een serie 8-megapixelfoto’s op je gemak de beste opname kunt kiezen. De camera begint desgewenst al met opnemen voordat je de ontspanknop indrukt. Net als z’n voorganger de GX7 beschikt de Panasonic GX8 over een verstelbare zoeker en een verstelbaar aanraakscherm. De body is weerbestendig uitgevoerd. Wi-Fi en NFC ontbreken uiteraard niet en de AF zou sneller zijn dan ooit. De Panasonic Lumix DMC-GX8 komt vermoedelijk in de loop van volgende maand op de markt en gaat een kleine 1200 euro (body) kosten.

Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Daar is-ie dan: de Panasonic GX7
Lees ook:Panasonic GH5: de ultieme MFT-camera?
Lees ook:Panasonic GH4: filmen in 4K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.