Pentax K-3 II met Pixel Shift Resolution

Pentax heeft zojuist de K-3 II aangekondigd. Deze nieuwe versie van het huidige topmodel in de DSLR-lijn beschikt net als de Olympus OM-D E-M5 Mark II over een sensor die verschillende belichtingen kan combineren tot een HR-beeld. Het verschil is dat Olympus deze techniek gebruikt om 40-megapixelfoto’s te peuren uit een 16-megapixelsensor, terwijl Pentax zijn Pixel Shift Resolution inzet om de 24-megapixelfoto’s een nog betere kleurweergave en detaillering zonder moiré mee te geven. Iedere pixel is namelijk van huis uit slechts gevoelig voor één hoofdkleur, en door vier beelden te combineren, los je het gebruikelijke interpolatieprobleem op. Het spreekt wel vanzelf dat je onderwerp én de camera moeten stilstaan tijdens de viervoudige belichting.

Verder heeft Pentax de beeldstabilisatie en de AF verbeterd, terwijl de ingebouwde flitser het veld heeft geruimd voor een gps-module. We wachten nog op de Nederlandse prijs en levertermijn, maar de Pentax K-3 II maakt ons nog nieuwsgieriger naar de full-framecamera die later dit jaar moet verschijnen.

Update: Pentax Nederland wil 999 euro’s voor de K-3 II (body) hebben – dat lijkt me een erg nette prijs.

Lees ook:Pentax Q kleinste camera met wisseloptiek
Lees ook:Tip van de week: pixel-shifting
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’
Lees ook:Olympus OM-D E-M1 Mark II komt eraan
Lees ook:Supergroothoekzoom voor fullframe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.