Full-frame meetzoekercamera van Konost

Op fotofora is de laatste dagen veel te doen over het start-upbedrijfje Konost. Dat wil het meetzoekercameraconcept van Leica, compleet met verwisselbare lenzen, bereikbaar voor een groter publiek maken. Daarvoor is de ‘optische’ meetzoeker, die met behulp van een aan de scherpstelring gekoppeld draaiend spiegeltje een driehoeksmeting realiseert, vervangen door een digitaal deelbeeld. Nu is dat niet helemaal nieuw, want sommige Fujifilm-camera’s kunnen ook zo’n digitaal deelbeeld laten zien, maar bij Konost wordt dat geprojecteerd over een optisch zoekerbeeld.

Er komen waarschijnlijk drie verschillende modellen: een full-framemodel, een APS-C-model en een ‘instapmodel’ met een 1 inch sensor. Liefhebbers moeten nog wel ongeveer een jaar geduld hebben. Op de website vind je meer informatie.

Lees ook:Nieuwe Fujifilm-compacts voor elke smaak en beurs
Lees ook:Fujifilm X-Pro2 praktijktest II
Lees ook:Fujifilm X-E2: snellere AF en groter scherm
Lees ook:Tamron-superzoomlenzen voor APS-C en full-frame
Lees ook:Komt er middenformaatversie van X-Pro2…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.