Lomografie op z’n directklaar

Het leuke van lomografie is dat je steeds weer opnieuw het wiel ontdekt. Laatste stunt – we zagen ‘m sinds de eerste teasers al aankomen – is een directklaarcamera. De Lomo’Instant Camera is nog in wording, want Lomography.com heeft er op grond van eerdere gunstige ervaringen (filmscanner, Petzval-lens) een Kickstarter-project van gemaakt. De camera wordt in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, en voor wie de ingebouwde groothoeklens niet genoeg is, komt er ook een kit met een fisheye- en een portret(voorzet)lens. Een ingebouwde flitser is present.

Uiteraard wordt de Lomo’Instant Camera aangeprezen als bij uitstek geschikt voor selfies. Er gaat in sommige gevallen immers niks boven een printje, en wie weet kom je er zelfs mee in het Letterkundig Museum te hangen… als je Heleen van Royen heet. De Lomo’Instant Camera moet te zijner tijd tussen de 120 en de 150 dollar gaan kosten, maar wie nu intekent, krijgt flinke korting – al komen daar buiten de VS wel weer forse verzendkosten bij. Het apparaatje wordt vermoedelijk pas in november leverbaar, al is dat weer wel mooi op tijd voor de feestdagen.

Lees ook:Nieuw Kickstarter-project, nieuwe Lomo’Instant
Lees ook:Be Instant Square or be square
Lees ook:Lomo’Instant Wide: chique directklaarcamera
Lees ook:Meer groothoek met de Lomo’Instant Square
Lees ook:Selfie woord van het jaar – Heleen geeft zich bloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.