Pentax 645Z snelle jongen in middenformaat

Met de nieuwe 645Z, de opvolger van de 645D, wil Pentax het middenformaat definitief uit de studio bevrijden. De CMOS-sensor telt ruim 51 miljoen pixels, en is zo te zien met dezelfde instelbare anti-aliasfilter-simulatie uitgerust als die van de K-3. Ook het autofocussysteem met 27 AF-punten komt uit de K-3. De Pentax 645Z kan maximaal drie beelden per seconde schieten – wat hoog is voor middenformaat -, en de ISO-schaal loopt tot 204.800 door.

De body is spatwaterdicht, en nu Pentax/Ricoh toch bezig was, heeft men de camera gelijk maar van een verstelbaar scherm voorzien. Want dankzij de CMOS-sensor beschikt de 645Z over Live View. Filmen kan eveneens, in Full HD – in de intervalmodus kunnen zelfs beelden worden vastgelegd in 4K-kwaliteit. De exacte europrijs was op het moment van schrijven nog niet bekend, maar het ziet ernaar uit dat de Pentax 645Z zo’n 8000 euro gaat kosten. En voor middenformaat is dat een vriendenprijs.

Lees ook:Pentax K-70 met hybride AF bij Live View
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:Canon EOS 70D: 20 mp, Wi-Fi en Dual Pixel CMOS AF
Lees ook:Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’
Lees ook:Pentax K-S2: weerbestendig en Wi-Fi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.