Sony RX10: edelcompact met superzoom

Voor wie geen behoefte heeft aan verwisselbare lenzen maar de RX100 toch iets te basic vindt, brengt Sony nu de RX10 uit. Deze is gebaseerd op dezelfde 1 inch 20-megapixelsensor als in de RX100 II, maar dan gekoppeld aan een imposante Zeiss- zoomlens met een bereik van omgerekend 24 tot 200 mm en een constante lichtsterkte van F2,8 over het hele traject. Naast een verstelbaar scherm is er ook een elektronische zoeker, evenals Wi-Fi en NFC. Voor de liefhebber zijn er allerlei accessoires verkrijgbaar, zoals losse flitsers, microfoons en voorzetlenzen. Met z’n grote objectief en robuuste, spatwaterdichte behuizing is de RX10 wel een stuk groter en zwaarder dan de RX100 (ruim 800 gram incl. accu), en de prijs komt ook een stuk hoger uit (± 1200 euro). Ook deze nieuwe Sony-camera wordt in november leverbaar.

Lees ook:Panasonic Lumix GH3: systeemcamera voor semiprofs
Lees ook:Filmen in 4K met je Rolleiflex
Lees ook:X100 moet 1000 euro kosten
Lees ook:Lensadapter met ingebouwde macrostand
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.