Canon EOS 70D: 20 mp, Wi-Fi en Dual Pixel CMOS AF

Met gepaste trots kondigt Canon de EOS 70D spiegelreflex aan, die de inmiddels wat belegen EOS 60D aflost. Onder de kap zit een nieuwe APS-C-formaat sensor (Canons eerste in jaren) met ruim 20 miljoen pixels. Bovendien beschikt de sensor over Dual Pixel CMOS AF: een nieuwe vorm van fasedetectie-AF die zowel een vloeiende automatische scherpstelling tijdens het filmen als een snelle scherpstelling bij het fotograferen in Live View mogelijk moet maken, en dat over vrijwel het totale beeldvlak. Net als de onlangs verschenen andere nieuwe modellen in het assortiment heeft de EOS 70D een verstelbaar aanraakscherm, en het is verder het eerste model met ingebouwde Wi-Fi. De Canon EOS 70D arriveert eind augustus in de winkel voor een kleine 1100 euro.

Lees ook:Sony A9: snelheidsmonster onder systeemcamera’s
Lees ook:Canon EOS M-systeemcamera wordt volwassen
Lees ook:Canon breidt systeemcameraserie uit met EOS M6
Lees ook:Canon 500D: geen ‘vervanger’, maar uitbreiding
Lees ook:Nieuwe EOS-camera’s heten 100D en 700D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.