E-P5 nieuw topmodel Olympus PEN-serie

De oorspronkelijke Olympus PEN-systeemcamera is met de aankondiging van het nieuwe topmodel E-P5 weer helemaal up-to-date. De camera beschikt niet alleen net zoals z’n jongere broertjes over een Live-MOS-sensor met 16 megapixels, maar ook over FAST AF, een mechanische sluiter met een kortste tijd van 1/8000 seconde, een 5-assig beeldstabilisatiesysteem (vergelijkbaar met dat in de OM-D) en een verstelbaar aanraakscherm. Voor de liefhebber is ook een elektronische zoeker (VF-4) met ruim 2,3 miljoen beeldpunten leverbaar. Als eerste in de familie heeft de E-P5 ook ingebouwde draadloze functionaliteit (WLAN). De succesvolle retrolook is uiteraard gebleven. De PEN E-P5wordt eind juni in drie verschillende uitvoeringen plus diverse kits leverbaar. De body alleen gaat 999 euro kosten.

Lees ook:Daar is-ie dan: de Panasonic GX7
Lees ook:Samsung NX1: systeemcamera voor pro’s
Lees ook:Canon breidt systeemcameraserie uit met EOS M6
Lees ook:Sony Alpha 68 met 4D FOCUS
Lees ook:Sony RX100 III: driemaal scheepsrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.