Nieuwe EOS-camera’s heten 100D en 700D

Zoals eerder aangekondigd introduceert Canon twee nieuwe spiegelreflexmodellen in het instapsegment. De EOS 100D en 700D beschikken allebei over een CMOS-sensor van APS-C-formaat met 18 megapixels, een AF-systeem met negen scherpstelpunten en een aanraakscherm, waarbij dat van de 700D ook nog eens verstelbaar is. Terwijl de 100D volgens Canon de compactste en lichtste APS-C-spiegelreflex van dit moment is, is de 700D daarentegen een flink stuk forser en zwaarder. Beide camera’s zien er ook heel verschillend uit. Tegelijk met de camera’s brengt Canon tevens een nieuwe 18-55 mm kitzoom met stille scherpstelling (STM) en beeldstabilisatie (IS) uit. De EOS 100D moet inclusief kitzoom 799 euro opbrengen, de 700D vijf tientjes meer. De nieuwe modellen worden in april leverbaar.

Lees ook:Twee nieuwe spiegelreflexen van Canon
Lees ook:Nikon D3400 en twee nieuwe telezooms
Lees ook:Spatwaterdichte standaardzoom voor de PEN
Lees ook:Nieuwe Samyang-lichtkanonnen voor systeemcamera’s
Lees ook:Twee nieuwe instapreflexen van Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.