Nikon breidt 1-systeemcamerafamilie uit

Op de Consumer Electronics Show (CES) begin januari zal Nikon volgens Nikon Rumors twee nieuwe modellen in de succesvolle 1-systeemcameraserie laten zien. De 1 J3 is een variant van de pas enkele maanden geleden gelanceerde J2, maar dan met de 14-megapixelsensor uit de V2. De S1 wordt waarschijnlijk het nieuwe instapmodel. De camera’s krijgen gezelschap van twee nieuwe zoomlenzen, waaronder een groothoekzoom.

Blijkens sensortester DxOMark vormen de 14 megapixels van de V2 overigens over het geheel genomen niet echt een verbetering. Dat ligt niet alleen aan de pixeldichtheid, want de Sony RX100 compactcamera met z’n 20 megapixels op een even grote/kleine sensor scoort een stuk hoger.

Lees ook:D5200 nieuwe aanvoerder APS-C-klassement
Lees ook:Telefooncamera’s onder de loep
Lees ook:Scherp of niet scherp – V
Lees ook:De nettowinst van 36 megapixels
Lees ook:Nikon komt met Android-camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.