Systeemcamera met astronomische naam (én prijs)

Het legendarische middenformaatmerk Hasselblad kondigde behalve een update van de reguliere productlijn ook alvast een APS-C-systeemcamera aan: de Lunar. De camera, die vooralsnog alleen als dummy was te zien maar begin volgend jaar op de markt moet komen, is het resultaat van samenwerking met Sony. De gelijkenis met de Sony NEX-7 is dan ook méér dan oppervlakkig. De prijs zal nog wel een flinke slag hoger uitkomen (er wordt een bedrag van 5000 euro genoemd), maar daarvoor krijg je dan wel een toestel waarin Italiaans leer en echt hout zijn verwerkt. De naam Lunar verwijst naar het ruimtevaartverleden van Hasselblad: een ‘Hassy’ was de eerste camera op de maan. In de toekomst willen Sony en Hasselblad ook samen een digitale reflexcamera uitbrengen.

Lees ook:Hasselblad Lunar Limited Edition nóg exclusiever
Lees ook:Hasselblad Lunar: Sony NEX in Italiaans maatpak
Lees ook:Hasselblad Lusso: de nieuwe kleren van de oude A7R
Lees ook:Maan-Hasselblad brengt ruim half miljoen op
Lees ook:Hasselblad wil af van Lunar en Stellar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.