Canon presenteert EOS 5D Mark III

Na de EOS 5D en de 5D Mark II is er nu de Canon 5D Mark III. Op het eerste gezicht zijn de veranderingen ten opzichte van het voorgangermodel, dat furore maakte als foto- maar niet te vergeten ook als filmcamera, bescheiden. De resolutie van de full-frame sensor nam toe van 21 naar 22 megapixels; geen verdrievoudiging zoals bij de Nikon D800. Toch is er wel degelijk het nodige veranderd. Het tempo waarin serieopnames worden gemaakt, nam toe tot 6 beelden per seconde, en het nieuwe model beschikt ook over een veel sneller en fijnmaziger autofocussysteem – hetzelfde als in de professionele EOS-1D X. Ook de filmfunctie is verder verbeterd. Uiteraard is de body bestand tegen intensief gebruik onder zware omstandigheden. De 5D Mark III moet eind deze maand op de markt komen voor een adviesprijs van een kleine 3300 euro. Tegelijk met de nieuwe camera kondigde Canon ook een serie nieuwe toebehoren, waaronder een flitser, een draadloze flitsontsteker en een gps-module aan.

Lees ook:Canon EOS-1D X Mark II breekt snelheidsrecords
Lees ook:Eerste Canon EOS 1D Mark IV uitgereikt
Lees ook:Olympus presenteert OM-D E-M5 Mark II
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Tip 37|500: Camerahuis: stevig of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.