Fujifilm stort zich op systeemcameramarkt

Na de succesvolle X100 en z’n kleine broertje de X10 komt Fujifilm op niet al te lange termijn ook met een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Photo Rumors weet te melden dat de camera de LX zal gaan heten, en wist zelfs de hand te leggen op een paar sneaky spionagefoto’s. Die zullen we hier maar niet publiceren…

Dat Fujifilm een graantje wil meepikken van de lucratieve systeemcameramarkt, is niet zo vreemd. Uit de Japanse verkoopcijfers over het lopende jaar blijkt dat die markt tot nu toe vrijwel geheel in handen is van de grote spelers Olympus, Panasonic en Sony. Al is de recent verschenen Nikon 1 volgens de makers zó populair dat niet aan de vraag kan worden voldaan, dus de rangorde zou binnenkort wel eens kunnen gaan schuiven. Bij de spiegelreflexen is het Canon en Nikon wat de klok slaat, op ruime afstand gevolgd door Pentax en dan pas Sony. Gezien het relatief geringe succes dat de Sony-spiegelreflexen hebben geboekt, is het geen wonder dat ook Sony de systeemcamera omarmd heeft.

Lees ook:Nek-aan-nekrace systeemcamera en DSLR
Lees ook:Sigma-objectieven voor NEX en MFT
Lees ook:Compacte systeemcamera geen verkoopsucces
Lees ook:DPReview kiest beste camera’s van 2015
Lees ook:Lightroom 2.6: nieuwe camera’s ondersteund [Laatste nieuws]

Eén reactie op “Fujifilm stort zich op systeemcameramarkt

  1. Kevin

    Fujifilm kon moeilijk achterblijven. Deze compacte en bijna professionele point and shoot cameras komen steeds meer in de trek. Hoewel ik nogal altijd fan ben van een degelijke DSLR, ben ik ook van mening als een reflexcamera je afschrikt kies dan voor de wat betere digitale camera’s. Zo krijg je 1 mooiere fotos en 2 wat meer creatieve vrijheid.

    mvg

    Kevin aka Lectrotraxx

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.