De Nikon 1 is boven water (en ik ook)

Het zal mijn trouwe lezers niet zijn ontgaan dat het de laatste dagen stil bleef op Fotografie.blog. Wees gerust: ik ben niet doodgegaan… maar mijn internetverbinding wel. Bij mijn verhuizing hebben mijn provider Offline en de kabeltrekkers van KPN de boel namelijk onderling grondig verkloot. Wie precies in gebreke is gebleven, valt moeilijk te achterhalen. Beide partijen beperken zich namelijk tot druk met beschuldigende vingertjes naar elkaar wijzen. Een structurele oplossing laat echter nog weken op zich wachten. Dus hebben we als noodmaatregel inmiddels een dongel gescoord.

Het belangrijkste nieuws dat jullie én mij onthouden bleef, is natuurlijk de Nikon 1 systeemcamera. Lang op gewacht, toch gekomen. De naam geeft al aan dat Nikon grootse dingen van deze kleine nieuwkomer verwacht. Gelijk in twee uitvoeringen: met (V1) en zonder (J1) elektronische zoeker. Net als de Pentax Q is het, gezien de relatief kleine sensor, in wezen een compactcamera met verwisselbare objectieven. Belangrijkste specs: 10 megapixels, ‘Full HD’-video en de afmetingen van een pakje sigaretten van vóór alle antirookmaatregelen en de begeleidende prijsverhogingen. Over prijzen gesproken: met kitzoom gaat de J1 zo’n 600 euro kosten, en de V1 270 eurootjes meer. Er komen ook een speciale flitser en gps-unit uit. De camera’s moeten eind oktober op de markt komen.

Lees ook:Fujifilm X-S1: zoomkanon in kitzoomformaat
Lees ook:EVIL-camera in pocketformaat
Lees ook:Drie Nikon DL-edelcompacts met 1 inch sensor
Lees ook:Missen Canon en Nikon de systeemcameraboot?
Lees ook:Pentax werkt aan tweede systeemcamera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.