Pentax werkt aan tweede systeemcamera

Volgens een Japans persbureau gaat de samenwerking tussen Pentax en Ricoh (Ricoh neemt Pentax per 1 oktober over) al direct vruchten afwerpen. Na de Pentax Q zou er namelijk een tweede systeemcamera onder de Pentax-vlag verschijnen, ditmaal wél met een grote sensor. Ricoh zou onder de eigen merknaam compactcamera’s blijven uitbrengen, terwijl men zou proberen om het ‘dochtermerk’ Pentax op gelijke hoogte te brengen met Canon en Nikon. Aan gezonde ambitie ontbreekt het in elk geval blijkbaar niet!

Lees ook:Pentax en Nikon slaan nieuwe richting in
Lees ook:Merknaam Pentax aflopend verhaal?
Lees ook:Nieuwe Pentax-teleconverter én 645D
Lees ook:Ook Pentax doet spiegel de deur uit
Lees ook:Twee stoere compactcamera’s van Ricoh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.