X100 moet 1000 euro kosten

Fujifilm heeft bekendgemaakt dat de FinePix X100 – een retrolook klassieker met hybride optische/elektronische zoeker en een vaste, lichtsterke groothoeklens – begin april op de Europese markt komt voor een adviesprijs van net onder de 1000 euro. Niet goedkoop, maar dan heb je ook echt iets aparts. Ik ken mensen die minder mooie sieraden om hun nek hebben hangen…

Over belangstelling zal deze edelcompact met grote APS-C-sensor in elk geval niet te klagen hebben. Fujifilm brengt ook meteen verschillende accessoires, waaronder een tweetal losse flitsers, een leren ‘paraattas’ en een losse zonnekap (80 euro…), uit.

Update: voorbeeldfoto’s hier. Veel artistieke plaatjes met mooie bokeh en lage ISO-waarden … kunst

Lees ook:Ricoh GR Limited Edition
Lees ook:Sony RX10: edelcompact met superzoom
Lees ook:Metz boort nieuwe markten aan
Lees ook:Fujifilm X-E2: snellere AF en groter scherm
Lees ook:Nikon D850 pakt 100 punten bij DxOMark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.