D7000 vanaf heden verkrijgbaar

Het heeft eventjes geduurd, maar de Nikon D7000 – de opvolger van de D90 – is dan nu echt in Nederland gearriveerd. Verschillende (web)winkels hebben ‘m al op voorraad voor pakweg 1150 euro, enkele tientjes onder de officiële introductieprijs. Wie liever een nóg degelijkere camerabody in huis haalt dan een handvol extra megapixels, kan voor dezelfde prijs ook de oudere, semiprofessionele D300s kiezen.

Frappant is dat de Pentax K-5 al vóór z’n verschijning op de Nederlandse markt een flink stuk in prijs is gezakt. Deze zit nu op ongeveer hetzelfde niveau als die van de D7000. Dat beide camerabody’s dezelfde beeldchip aan boord hebben en ook anderszins over vergelijkbare specificaties beschikken, vormt waarschijnlijk de reden van deze ‘voorbarige’ prijsdaling.

Lees ook:Sigma doet telezoom in sale
Lees ook:Het effect van wel of geen anti-aliasfilter
Lees ook:Nieuwe systeemcamera’s op komst
Lees ook:Nikon D5100: de dozen staan al klaar!
Lees ook:iPad mini: ei van Columbus voor fotografen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.