Nieuwe Panasonic compacter dan ooit?

Volgens het doorgaans welingelichte 43 Rumors kondigt Panasonic binnen enkele dagen een opvolger voor de GF1 EVIL-camera aan. Qua compactheid zou de nieuwe GF2 zowel zijn voorganger als de concurrentie (Olympus PEN, Sony NEX, Samsung NX) in de schaduw stellen. Door het ontbreken van een spiegelhuis kunnen EVIL-camera’s sowieso veel compacter zijn dan traditionele spiegelreflexen. Panasonic, dat tot nog toe vooral modellen uitbracht met een op reflexbody’s gebaseerd uiterlijk, zou dus nu het voortouw bij verdere miniaturisering nemen.

Een ultracompacte body neemt minder ruimte in beslag, maar er moet uiteraard ook nog een lens op. Bovendien kunnen het bedieningsgemak en de stabiliteit letterlijk in de knel komen. Omdat er geen plaats is voor een (optische of elektronische) zoeker, ben je aangewezen op het scherm of een losse zoeker. Verder ontbreekt soms een ingebouwde flitser. Met een losse zoeker en/of flitser ben je wat formaat en gewicht betreft weer terug bij af. Hoe dan ook: binnenkort weten we meer!

Lees ook:Flitsen met beleid – I
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:Leica stapt in systeemcamera met Leica T
Lees ook:Panasonic Lumix GH3: systeemcamera voor semiprofs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.