Olympus compactcamerafamilie krijgt drieling

Ook Olympus doet weer een duit in het compactcamerazakje met de handzame en simpel te bedienen beginnersmodellen FE-4050, FE-5040 en FE-5050. Het instapmodel heeft viermaal optische zoom, terwijl zijn grotere broertjes zelfs vijfmaal zoom met een groothoekstand van (omgerekend) 26 mm bieden. Het topmodel FE-5050 beschikt over 14 megapixels, terwijl de 5040 en 4050 het bij een dozijn houden. Voor creatieve effecten is een aantal ‘Magic Filters’ aan boord, en uiteraard heeft de koper de keus uit diverse trendy kleuren. Ook altijd handig: de accu opladen kan via de usb-aansluiting. De nieuwe Olympussen worden volgende maand leverbaar voor prijzen tussen de 120 en 150 euro.

Lees ook:Slanke schoonheid van Sony
Lees ook:Nieuwe kleintjes van Panasonic en Sony
Lees ook:Twee Sony superzooms met gps
Lees ook:20 megapixels in pocketformaat
Lees ook:Geen zee te hoog voor Nikon Coolpix W300

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.