Sony NEX videocamera voor veeleisende hobbyist

Na concurrent Panasonic kondigt nu ook Sony een HD-videocamera met verwisselbare lenzen aan, die is gebaseerd op het eigen NEX-systeem. De relatief grote sensor staat borg voor een hoge beeldkwaliteit, ook bij weinig licht, terwijl je bovendien meer mogelijkheden hebt om met een beperkte scherptediepte te filmen. De speciale microfoon boven het objectief zorgt voor een ruimtelijk geluid. Achter de microfoon gaat – de wonderen zijn de wereld nog niet uit… – zowaar een elektronische zoeker schuil.

Hoewel het futuristische uiterlijk dit niet meteen laat doorschemeren, kun je met de NEX-VG10 ook foto’s maken van maar liefst 14 megapixels. In tegenstelling tot het model van Panasonic is de Sony vooral gericht op de ambitieuze hobbyfilmer, wat ook blijkt uit de relatief schappelijke adviesprijs van 2000 euro inclusief 18-200 mm zoomlens. Eind september moet de NEX-VG10 in de winkel arriveren.

Lees ook:Canon werkt aan edelcompact met superzoom
Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:‘Instapbridgecamera’ van Sony met 50x zoom
Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor
Lees ook:Panasonic lanceert nieuwe elitecompactlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.