Hoe zoek je jouw ideale camera uit?

Aanschafgids digitale camera

Veel aspirant-camerakopers hebben geen flauw idee met welk cameratype ze het beste af zijn. Laat staan met welk merk en model. Googelen op ‘welke camera kopen’ levert 1,4 miljoen hits op. Ook op de redactie krijgen we regelmatig zulke vragen voorgelegd. De Aanschafgids digitale camera van Photoguide-voorvrouw Anouk Timmerman, verschenen als e-book in pdf-formaat, vult dus een gat in de markt.

Voordeel van zo’n e-book is dat het actueel kan zijn. De auteur neemt recente ontwikkelingen zoals de systeemcamera en de doorzichtige spiegels van Sony mee. Maar ze stelt terecht de wensen van de toekomstige gebruiker centraal: wat die ermee wil, is het belangrijkste criterium. Misverstanden die kunnen leiden tot een miskoop, zoals het waanidee dat meer megapixels per definitie beter zijn, worden uit de weg geruimd. Beknopt en in ook voor ‘leken’ begrijpelijke taal.

Een fotohobbyist die al aan z’n derde of vierde digitale camera toe is en de fotobladen leest, zal weinig nieuws horen. Maar nieuwkomers in de wereld van de digitale fotografie, of laatbloeiers die eindelijk hebben besloten van analoog op digitaal over te stappen, hebben de aanschafprijs van nog geen tientje waarschijnlijk snel terugverdiend. Alleen al omdat je er ook ná de koop van een nieuwe camera nog plezier van hebt, als beknopte fotografische vraagbaak.

Lees ook:Gratis e-book productfotografie
Lees ook:Hoe kies ik een nieuwe camera? – 5
Lees ook:Blurb e-book nu ook interactief
Lees ook:Welk merk is marktleider?
Lees ook:25 mille voor je zelfgemaakte fotoboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.