Je films overal ontwikkelen met LAB-BOX

Een praktisch probleem bij analoge fotografie is vanouds dat je films ontwikkeld moeten worden. Liefst niet al te lang na belichting, en altijd in het pikkedonker. Zeker op reis kan dat wel eens lastig zijn. Het Kickstarter-project LAB-BOX van het Italiaanse ars-imago zou de oplossing kunnen zijn. Een ontwikkeltank voor kleinbeeld- én rolfilm, zwart-wit en indien je de temperatuur in eigen hand hebt ook kleur. Bij daglicht te laden, en – ook heel belangrijk onderweg – licht van gewicht (700 gram) en bescheiden van afmetingen. Met een vanafprijs van zo’n 100 euro is de ontwikkeltank ook niet te duur. De allergoedkoopste aanbiedingen zijn al weg, want het project loopt als een trein: met nog vier weken te gaan is het benodigde bedrag al meer dan vijfmaal binnen. Het blijkt maar weer: analoog is hipper dan ooit…

Er komen ook kits compleet met Monobath-ontwikkelaar en fixeer ineen (als dat maar goed blijft…) en met milieuvriendelijke Caffenol-ontwikkelvloeistof op basis van koffie. Ik heb om kritische vragen voor te zijn nog even de sluitingsdatum gecheckt, maar die is echt 28 maart en niet 1 april. Nu nog een compact opvouwbare vergroter (m’n eigen Durst M605 nam zowat een kubieke meter in beslag), en de analoge doka begint geheid aan een renaissance.

Lees ook:Oudgediende Yashica belooft ‘nog nooit vertoonde camera’
Lees ook:Poll: analoog en/of digitaal?
Lees ook:Komt analoog fotoblad in wording van de grond?
Lees ook:Doe-het-zelfpakket voor analoge diehards
Lees ook:Lomography.com opent The Bazaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.