ONDU Mk II: de pinholecamera evolueert

Zelfs de pinhole- of gaatjescamera ontsnapt niet aan de technische vooruitgang, blijkens de ONDU Mark II-serie van Lomography.com. Tot de technologische vernieuwingen ten opzichte van de eerste generatie behoren een stoppertje voor de ‘guillotinesluiter’ om trillingsonscherpte tegen te gaan en een waaierpatroon op de bovenkant dat de beeldhoek aangeeft (alleen horizontaal, natuurlijk, dus misschien krijgt een toekomstige Mark III wel een heuse raamzoeker…). Met een vanafprijs van 120 euro is de van hout gemaakte en in verschillende (opname)formaten verkrijgbare ONDU Mark II wel een stukje duurder dan z’n voorganger, en in dat opzicht zitten analoog en digitaal weer helemaal op één lijn.

Lees ook:Analoge systeemcamera’s van Lomo
Lees ook:14 redenen om weer analoog te fotograferen
Lees ook:Lomography.com opent The Bazaar
Lees ook:Shortlist Sony World Photography Awards bekend
Lees ook:Tip van de week: waarom de analoge trend onzin is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.