Terug van weggeweest: Kodak Ektachrome

2017 belooft alvast een goed jaar te worden voor analoge fotografie. Na een paar jaar afwezigheid komt de legendarische Kodak Ektachrome diafilm eind dit jaar opnieuw op de markt, zowel voor filmers als voor fotografen – in rolletjes van 36 kleinbeeldopnamen. Die laatste variant wordt uitgebracht door het onafhankelijke Kodak Alaris, onder het label Kodak Professional Ektachrome. Nu nog Kodachrome in de rebound, en mijn analoge vingers gaan ook weer jeuken…

Lees ook:Kodak terug als cameramerk
Lees ook:Gelooft Kodak écht nog in analoog?
Lees ook:Doek valt voor Kodachrome
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong
Lees ook:Lomography.com opent The Bazaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.