Langs de oevers van de Yangtze

Uit: Langs de oevers van de Yangtze (Ruben Terlou / Maaik Krijgsman)

China en Nederland zijn twee heel verschillende werelden, zoals ze onlangs nog bij een Haagse voetbalclub hebben bemerkt. Ook nu de grenzen meer zijn geopend, is de westerse blik op China zeer beperkt.

Fotograaf Ruben Terlou (1985) was er al vroeg bij met zijn belangstelling voor China. Tijdens een eerder verblijf had hij zich al de taal en de gebruiken eigen gemaakt. Onlangs keerde hij terug voor een ruim zesduizend kilometer lange reis stroomopwaarts langs China’s langste rivier, de Yangtze, met vertrekpunt Shanghai. Op zijn beurt werd Ruben met de filmcamera gevolgd door regisseur Maaik Krijgsman. Het resultaat is vanaf vanavond bij de VPRO te zien onder de titel Langs de oevers van de Yangtze. Het eerste deel begint om 20.15 uur op NPO 2.

Lees ook:Door het hart van China met Ruben Terlou
Lees ook:Valentijnsdag aan de Yangtze
Lees ook:China plannen?
Lees ook:We May Have Met Before
Lees ook:Canon Zilveren Camera 2016 voor Cigdem Yuksel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.