Adembenemend Himalaya

Reisfotografie met een gezonde bestemming

De Belgische fotografen Rik De Brauwer en Berten Steenwegen reden afgelopen zomer op de motorfiets door de Himalaya. Met naast het maken van mooie foto’s nog een ander, minstens zo nobel doel. Namelijk aandacht en financiële steun verzamelen voor Muco-patiënten: lijders aan een ziekte die in Nederland vooral bekendstaat als taaislijmziekte. Met een longtransplantatie, in het gevorderde stadium van de ziekte de enige echte remedie, zijn immers duizenden euro’s gemoeid. De opbrengsten van het boek gaan dan ook naar het longtransplantatiefonds van de Belgische Muco-vereniging.

Nog los daarvan is het gewoon een prachtig reisverslag van een tocht door exotische oorden. Met daarnaast ook aandacht, in woord en in beeld, voor de Muco-patiënten. Adembenemend Himalaya is uitgegeven door Uitgeverij Snoeck, en is vanaf eind deze maand voor 40 euro verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

Lees ook:Jan Gert Aafjes winnaar fotowedstrijd ‘Ik kan leven met MS’
Lees ook:Getty Images wisselt (weer) van eigenaar
Lees ook:Zelfportretten en zeearenden
Lees ook:Tarieven in fotojournalistiek verder onder druk
Lees ook:Gelukkig Nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.