Thijs Heslenfeld zegt Au!

Onder de korte maar krachtige titel Au! heeft reisfotograaf Thijs Heslenfeld zojuist zijn nieuwe fotoboek ten doop gehouden. Uit de subtitel Er tikt een tijdbom in het Surinaamse oerwoud blijkt al snel waar de pijn volgens Heslenfeld zit. Het oerwoud dat vrijwel het hele Surinaamse binnenland bedekt, wordt namelijk van alle kanten bedreigd. Met name door goudzoekers – letterlijk. En het chemische symbool voor goud is, je raadt het al, Au.

Heslenfeld reisde drie maanden lang door het oerwoud, wat prachtige plaatjes opleverde. Plaatjes met een metalig bijsmaakje, echter: voor hoelang nog..? Want goudzoekers gebruiken kwik, dat zowel het bos als het water vergiftigt.

Au! is verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 34,50. De foto’s zijn ook deze hele maand te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Lees ook:Thijs Heslenfeld – Empty
Lees ook:Met Foam naar Parijs, met Thijs naar Canada
Lees ook:Agentschap en wedstrijd voor documentaire fotografen
Lees ook:Fotograaf Thijs Heslenfeld terug uit Namibië
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Men at Work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.