Loire 1: ‘alles’ hoeft niet altijd

De Loire: kastelen, wijn, landschappen – Frankrijk op z’n mooist.
Reportage voor Moto73, het grootste motorblad van Nederland.

Alles erop? Hoeft niet...

Vandaag begin ik een nieuwe serie over reportagefotografie langs de Loire in Frankrijk. Ik maakte deze meerdaagse trip met de motorfiets voor een reportage in Moto73. De overnachtingen zijn geregeld, verder is het rijden, kijken en fotograferen. Wat er op je pad komt, en ongeacht het weer. Dat immers kun je niet regelen. Elke ochtend een nieuwe Loire-foto om 10 uur.

In het stukje hierboven schets ik tegelijk het belangrijkste verschil anno nu tussen een beroepsfotograaf en de vrijetijdsfotograaf. Die kan nog eens terug gaan, of zelfs besluiten helemaal niet te gaan. De beroepsfotograaf heeft voor een opdracht drie, vier dagen en dan moet het ‘er in’ zitten, weer of geen weer.

Langs de Loire had ik prima weer, overigens. Dat lijkt op de eerste foto nog tegen te vallen, maar dat is slechts schijn. Deze foto zit erbij omdat het ook echt de eerste is die ik maakte (ik kwam van de Mont Ventoux af – die reportage volgt later) en omdat de foto laat zien dat niet altijd alles er helemaal op hoeft te staan. Het voetstuk en de bovenzijde van het kruis staan er niet helemaal op. Nou èn? Het is een bewuste keuze – dit is de hele foto. Het is erg typisch voor het landschap daar.

Canon 30D met EF 24mm f/1.4L USM 1/100s met f/10 (voor voldoende scherptediepte), ISO 100

Lees ook:Loire 28: klassieke kasteelfoto
Lees ook:Loire 25: een natuurlijk kader in je foto
Lees ook:Loire 4: Lelijke Eend zó mooi…
Lees ook:Loire 5: kasteel met voorgrond
Lees ook:Loire 16: De Loire in beeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.