Naakte feiten | boek van Peter Blok

© Peter Blok | Omslag boek Naakte Feiten

Van fotograaf Peter Blok, bekend voor zijn vele reportages in publicaties als Nieuwe Revu, Stern, NRC, Panorama, die Zeit en vele andere is een intrigerend boek verschenen.

Naakte Feiten gaat over naaktheid – en aan naaktheid gerelateerde onderwerpen als liefde, erotiek en seks. De beelden in dit boek zijn een bundeling van een kwart eeuw tijdschriftjournalistiek.
Naakte Feiten schetst diverse tijdsbeelden, is letterlijk onthullend, maar laat de humoristische kant van naaktheid bepaald niet onbelicht. Veel van de beelden in dit boek zijn onschuldig van aard, andere wellicht onschuldig voor velen en minder onschuldig voor anderen en een enkel beeld overschrijdt de grens die de meesten van ons voor zichzelf hebben gesteld. Wat echter buiten kijf staat, is dat er op vrijwel alle foto’s wordt genóten. In geen enkel geval is sprake van misbruik, tenzij mogelijk achter de gevels van de afgebeelde prostitutiepanden en op de tippelzones, die inmiddels voor een groot gedeelte zijn gesloten.

Naakte Feiten signaleert, veelal met een glimlach, maar veroordeelt nooit. Het boek laat situaties en omstandigheden zien die voor buitenstaanders verrassend en een enkele keer shockerend zijn, maar behandelt iedere geportretteerde met respect.Het zal vanaf vandaag in de winkels liggen. Het boekwerk gaat 168 pagina’s van 31 bij 20,5cm tellen en 29,95 euro kosten.

Pagina's uit het boek.

Ook te bestellen: een gesigneerd exemplaar. De moeite waard om dus even naar de site van de fotograaf te gaan.

Nog twee pagina's.

Lees ook:Fotograaf schrijft boek over vis
Lees ook:Collectie Aarsman in Fotomuseum
Lees ook:[Boek] Digitale fotografie zwart wit
Lees ook:Lijnen en zwart-wit
Lees ook:Een Deen in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.