De kracht van herhaling

De fotograaf beschikt over een groot aantal visuele mogelijkheden om zijn of haar beeld iets extra’s mee te geven. Kleur, belichting, scherptediepte, ritme en ook: herhaling. Ik mag de herhaling graag gebruiken, ook in de natuur: later zal ik daarvan nog wat voorbeelden laten zien.

Op een evenement van de BOVAG moest ik eens fotograferen voor BOVAG-uitgaven in print en websites. Toespraken, artiest, standjes, dat werk. Niet héél spannend voor een fotograaf, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter er toch iets van te maken.

De toegepaste projectie achter de sprekers maakte ineens dat bij mij ‘de herhaling’ weer in beeld kwam. Letterlijk! Met de vaste, lichtsterke (f/1.4) 50 mm lens kon ik precies de gewenste uitsnede bereiken.

Waarover zij spraken? Geen idee. Heb je zelf ook leuke voorbeelden van herhaling- in- beeld? Ik ben benieuwd!

Lees ook:Herhaling, herhaling, herha….
Lees ook:Een beeld – met of zonder woorden
Lees ook:Fotograferen: schilderen met licht…
Lees ook:Paul Citroen in AVRO Close Up
Lees ook:Mensen: beeldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.