Reportagefoto 17: meisjes en paarden

Sfeer, zorg, een dagje manege!

Het is een heerlijk fotomotief: een dagje in een manege. Paarden, meisjes (vooral), ouders. De paarden worden bereden, verzorgd, vertroeteld. Na het rijden wassen, drogen.

Een dagje in de manege levert al snel vele tientallen foto’s op. Er is meestal weinig licht: de statief, eventueel een éénpoot, komt zeker van pas. Als je met de mensen van de manege een praatje maakt mag je overal vrij in en uit lopen. En wie weet, heeft er iemand belangstelling voor je foto’s.

In het ‘zorg-verhaal’ van de meisjes voor de paarden vind ik dit wel een ‘warme foto’. Vol overgave is dit meisje al een tijd bezig het paard te verzorgen. Het rode licht dient om het paard te drogen. Ik kies ervoor een deel van de box links mee op de foto te zetten: als die spullen als zadel en deken staan er daardoor ook op. Rechtsonder, een emmer, laat ik ook zo: dat zorgt voor het evenwicht. De houding van het meisje vind ik op deze foto het aardigst: ze volgt de vormen van het paard.

Canon 30D met EF70-200 g/4L IS USM 1/25s met f/4, ISO 400. RAW

Lees ook:FOTOblogMOMENT
Lees ook:Loire 4: Lelijke Eend zó mooi…
Lees ook:Paardrijden in Zuid-Afrika
Lees ook:Interieurfoto’s: draadloos flitsen een zegen
Lees ook:FOTOblogMOMENT [1]: nieuwe rubriek. Doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.