Canon introduceert nieuw type stabilizer

Bron: Canon

Nieuw type stabilizer van Canon

Canon Inc maakt de ontwikkeling bekend van de Hybrid Image Stabilizer (IS) ‘s werelds eerste* optische Image Stabilizer , die zowel compenseert voor cameratrillingen door hoekverdraaiing als voor cameratrillingen door lineaire beweging. De technologie wordt toegepast in een verwisselbaar SLR (Single Lens Reflex) cameraobjectief dat eind 2009 op de markt komt.

Er bestaan diverse preventieve methoden en correctieve procedures om de effecten van cameratrillingen te compenseren. Al in de jaren 80 begon Canon met onderzoek naar methoden om cameratrilling te compenseren. In 1995 introduceerde Canon de EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM, ‘s werelds eerste verwisselbare SLR-cameraobjectief met een mechanisme om optische cameratrilling te compenseren. Vanaf dat moment heeft Canon een groot aantal verwisselbare objectieven met beeldstabilisatie geproduceerd. Dit heeft geresulteerd in een assortiment met totaal van 21 van dergelijke objectieven, waaronder de EF 200mm f/2L IS USM met 5-stops onscherptecorrectie.

De nieuwe, door Canon ontwikkelde Hybrid IS technology compenseert cameratrilling door hoekverdraaiing (rotatie) en door beweging (lineair). Plotselinge veranderingen in de camerahoek kan tijdens gewone fotografie direct onscherpte opleveren, terwijl bij macro- en close-up fotografie de geringste cameratrilling door een beweging evenwijdig aan het onderwerp zal resulteren in onscherpte.

De nieuwe Hybrid IS technology bevat een hoeksnelheidsensor die de mate van hoekverdraaiing detecteert en die u ook aantreft in alle eerdere Optische IS mechanismen. Daarnaast bevat Hybrid IS een nieuwe acceleratiesensor die cameratrilling door lineaire beweging registreert. Een nieuw ontwikkeld algoritme combineert de signalen van de beide sensoren en verschuift de lenselementen om beide typen beweging te kunnen compenseren. Speciaal bij macrofotografie vergroot Hybrid IS het effect van beeldstabilisatie – hetgeen altijd moeilijk is voor conventionele IS-technologieën.

Lees ook:Gestabiliseerd glaswerk van Canon
Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Tip van de week: de ins & outs van beeldstabilisatie
Lees ook:Sony A65 en A77 officieel!
Lees ook:Meetrekken: een kwestie van oefenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.