Nieuwe Canon printer voor professionele toepassingen

Bron: Canon Nederland

Canon introduceert een nieuwe en krachtige tool waarmee professionele fotografen foto’s met galeriekwaliteit voor exposities en verkoop kunnen printen. De PIXMA Pro9500 Mark II is een veelzijdige inkjetprinter met een 10-kleuren inktsysteem met pigmentinkten voor het produceren van voortreffelijke, duurzame prints tot een formaat van A3+ of 14″ breed.

Foto’s zoals zij bedoeld waren
De PIXMA Pro9500 Mark II maakt standaard gebruik van een 10-kleuren inktsysteem met pigmentinkten, inclusief matzwart en fotozwart. Dit systeem staat garant voor een zeer nauwkeurige reproductie van kleuren en stelt fotografen in staat te printen op glossy en matte media zonder dat zij inkttanks hoeven om te wisselen.

De juiste media – voor elke foto
Het kiezen van het juiste printmateriaal is van groot belang bij het omzetten van een foto naar een verkoopbaar product. Om de mogelijke winst te maximaliseren, print de PIXMA Pro9500 Mark II op een groot aantal media van Canon en van derden. Op high gloss media van Canon worden foto’s met verbluffend hoge kwaliteit, zonder glansverlies en zonder bronzing geprint; andere Canon media die worden ondersteund zijn o.a. Semi-gloss, Matte Photo Paper en Fine Art media.
De PIXMA Pro9500 Mark II ondersteunt ICC-profielen voor veel speciale media. Zoals barietpapier, canvas en een groot aantal Fine Art media van toonaangevende leveranciers zoals Canson, Hahnemühle, Innova, Moab, Somerset, Crane, PCM en Pictorico. Om uw flexibiliteit te verhogen, kunt u met Canons Colour Management Tool Pro 2 software zelf ICC-profielen maken.

Door te printen met 16 bits per kanaal – met 276 biljoen mogelijke kleuren – worden prints zowel in kleur als zwart-wit met perfecte nuances geprint. Speciale zwart-wit inkten minimaliseren problemen zoals kleurzweem, en stellen fotografen in staat nóg fraaiere zwart-wit prints te produceren.
Nieuw in de PIXMA Pro9500 Mark II is de functie Ambient Light Correction die gebruikmaakt van Canon Kyuanos technologie . Gebruikers kunnen instellen onder welk type belichting een print wordt getoond; vervolgens worden de kleuren in de definitieve print automatisch aangepast, om er zeker van te zijn dat de getoonde foto precies zo wordt weergegeven als de fotograaf dat voor ogen had.

Prints die lang meegaan
Als u uw foto’s in vol vertrouwen wilt tentoonstellen of verkopen, is het essentieel dat de prints lang meegaan. De PIXMA Pro9500 Mark II maakt gebruik van Canon LUCIA pigmentinkten die speciaal zijn ontworpen voor het produceren van duurzame prints die hun helderheid vele generaties behouden.
Ontworpen voor professionele fotografen
Professionele fotografen kunnen de PIXMA Pro9500 Mark II direct in hun workflow integreren met de meegeleverde Canon Easy-PhotoPrint Pro plug-in, waarmee de fotograaf direct vanuit Adobe Photoshop kan printen, en de meegeleverde Adobe Photoshop Elements software . Gebruikers van een Canon EOS kunnen met de plug-in RAW-bestanden direct printen vanuit Canon Digital Photo Professional software.

De PIXMA Pro9500 Mark II is aangepast aan de zware werkbelasting van een professionele fotograaf. Zijn robuuste design – gemaakt rond een stevig chassis van 1,6 mm dik staal – is bestand tegen intensief gebruik om betrouwbare, constante prestaties te leveren.
“De PIXMA Pro9500 Mark II is voor fotografen die zich serieus bezighouden met het exposeren en verkopen van hun foto’s,” zegt Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe. “Zelfs op high gloss media blijven de resultaten verbluffend mooi.”
De PIXMA Pro 9500 Mark II heeft een adviesprijs van € 799,- en zal eind mei verkrijgbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken PIXMA Pro9500 Mark II
• Professionele A3+ & 14″ breed inkjetprinter
• 10 Single Inks
• Lucia pigmentinkten voor foto’s die lang mooi blijven
• Zeer mooie prints op glossy media
• Buitengewoon mooie zwart-wit prints
• Archiefprints op Fine Art media
• Inclusief Adobe Photoshop Elements en Canon Easy-PhotoPrint Pro plug-in software
• Foto’s printen met 16 bits per kanaal
• Functie Ambient Light Correction
• Ondersteunt breed assortiment media van derden
• Direct printen op DVD/CD
• Vlakke papierbaan

Lees ook:Nieuwe Canon printer voor thuisgebruik
Lees ook:Canon scoort opnieuw een hattrick met prestigieuze EISA awards
Lees ook:Nieuwe Canon printers | met wifi
Lees ook:Pixma iP2700: printer voor thuisgebruik
Lees ook:Eerste Canon EOS 1D Mark IV uitgereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.