Ik zie ik zie – van Hans Aarsman

Nieuw boek van Hans Aarsman

In 1989 publiceerde Hans Aarsman (57) het boek Hollandse Taferelen: Nederlandse landschappen gefotografeerd vanaf het dak van zijn camper, waarmee hij een jaar door ons land trok. In 1993 won Hans Aarsman de Maria Austriaprijs voor zijn fotografie. Nu is onlangs van hem de bundel Ik zie ik zie verschenen, een selectie van de haast altijd vermakelijke columns die hij voor De Volkskrant (donderdags) schreef.

Hans Aarsman is wellicht de bekendste fotograaf die nooit fotografeert. Want als 42-jarige al stopte hij met de actieve nieuwsfotografie. Hij verkocht zijn camera (!) en ging schrijven: over fotografie. Eind vorig jaar woonde ik een lezing bij van Aarsman, in het Fotomuseum in Rotterdam. En zo’n lezing is minstens zo vermakelijk…

In het Vervolg van de Volkskrant verscheen op zaterdag 21 maart een groot interview van Jan Tromp met Hans Aarsman.

Boek ▪ Paperback ▪ Hans Aarsman ▪ ISBN-13: 9789057593581

Lees ook:Collectie Aarsman in Fotomuseum
Lees ook:Extra voorstellingen De Aarsman Projectie
Lees ook:Prachtige ‘bijlage’ Volkskrant over zwart-wit fotografie
Lees ook:Voorzichtig herstel cameramarkt houdt aan
Lees ook:Een foto van Jezus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.