China plannen?

Nieuw type reisgids

In de serie Wereldwijzer van Uitgeverij Elmar is een nieuwe, ‘tweede generatie’ reisgids over China verschenen. De redactie is gevoerd door een groep mensen die al lange tijd in China woont en werkt. De visies van buitenlanders en Chinezen zijn versmolten tot een moderne gids voor de Europese reiziger.
In het voorwoord van Michael Wester, manager van het blad That’s Beijing, wordt de bijzondere aanpak van deze productie nog eens nadukkelijk onderstreept.

Behoedzaam

‘De reisidsen van weleer-en zelfs enkele die nog maar kort geleden gepubliceerd zijn-hebben een overdreven behoedzame toon en het perspectief van een buitenstaander dat China afschildert als een wereld niet om in op te gaan maar om op veilige afstand naar te kijken’, schrijft hij.

Nieuw inzicht
‘Dit boek, voor het merendeel geschreven door Engelstalige auteurs die al lange tijd in China wonen, en geredigeerd door mensen die in China wonen en werken, biedt een nieuw inzicht in alles wat Chinees is. Het werpt een nieuw licht op China’s steden en bezienswaardigheden, waarin buitenlandse perspectieven naadloos in elkaar overgaan.

Tweede generatie
‘Deze reisgids is niet bedoeld om als roman te worden gelezen. Hij gaat er niet van uit dat de lezer in de watten moet worden gelegd en tegen China moet worden beschermd’, schrijft Wester. ‘Welkom bij de tweede generatie reisgidsen van China. Ga er op uw gemak bij zitten en geniet.’

Wereldwijzer China
Eugene Law
isbn 9789038918235
656 pag. pb. euro 37,95

Internet: www.uitgeverijelmar.nl

Lees ook:Door het hart van China met Ruben Terlou
Lees ook:Langs de oevers van de Yangtze
Lees ook:West Side Stories viert driejarig bestaan
Lees ook:De zon in beeld: altijd spectaculair
Lees ook:Lytro Illum: 2e generatie Light Field Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.