Pinhole fotografie van Corine Hörmann in Fotogalerie Groningen

Fotograferen 'door een gaatje'

Duizenden jaren voordat de fotografie werd uitgevonden, was al bekend dat je een beeld kon maken door licht door een klein gaatje te laten vallen op een plat vlak. Dit is het principe dat aan de basis staat van de pinhole (of gaatjes-) fotografie. Corine Hörmann maakt gebruik van deze techniek om het verstrijken van de tijd te vangen in haar foto’s.

Ze is daarbij bewust op zoek naar de rust en de ruimte die vaak uit de moderne maatschappij verdwenen lijken. Een selectie van haar werk is van 23 januari tot en met 28 februari te zien in Fotogalerie Groningen. Uit verschillende van haar fotoseries zijn werken opgenomen. In de series ‘Blue’ en ‘Blue part 2′ gaat het om de schoonheid van licht, wind en water in het waddengebied, maar ook over de bedreigingen voor dit landschap. ‘Papa tu anuka’ betekent Moeder Aarde in het Maori, het is tevens een oergodin van de oorspronkelijke bevolking van Nieuw Zeeland. In deze serie komen het weidse landschap en de natuur van hun land aan bod. ‘Which bird are you’ gaat over de vluchtige wereld van vogels en de kleine sporen die ze achterlaten in het landschap.

Fotogalerie Groningen Lutkenieuwstraat 5 9712 AW Groningen. De galerie is gratis toegankelijk.

Openingstijden: ma 13.00 – 16.00 uur di-za 10.00 – 16.00 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie van 14 tot en met 22 februari gesloten.

Lees ook:Werk van nieuw fototalent in Groningen
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Fotowedstrijd Groningen
Lees ook:National Geographic Fotografie cursus: te duur?
Lees ook:Agentschap en wedstrijd voor documentaire fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.