Telefoonfoto’s: serieus?

Werk van fotografe Petra Stavast hing enige maanden geleden in het – onvolprezen – Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Grote foto’s, serieus grote foto’s! Maar je kon er wel aan zien dat ze niet gestoken scherp waren, zoals dat met de moderne digitale camera’s en de grootbeeldcamera’s met (rol)film wel kan.

Niet zo gek, want de foto’s waren gemaakt met…. een telefoon. Van Siemens, als ik me goed herinner. Een model dat uiteindelijk niet eens op de markt is verschenen. Op de foto’s portretten, netjes uitgelicht in een studio-achtige setting. De telefoon-camera was goed verankerd, als op een statief.

Zal de telefoonfotografie ooit een serieuze rol gaan spelen in de fotografie? Ik heb mijn twijfels – maar die had ik ook ooit bij digitale fotografie. Dus voorspellingen, daar ben ik wat voorzichtig mee.
Voorlopig is er nog geen camera waarmee je kunt telefoneren. Of heb ik die al gemist?

Lees ook:FOTOblogMOMENT [2]
Lees ook:Rollei C6i: allround statief voor serieus gebruik
Lees ook:Statief onmisbaar accessoire
Lees ook:Tips voor telefoonfoto’s
Lees ook:Tip van de week: energiebesparing voor fotografische duursporters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.