Viewbook Visual Storytelling Grant naar Guy Martin

Foto: Guy Martin, winnaar Viewbook Visual Storytelling Grant 2016.

De Viewbook Visual Storytelling Grant 2016 (hier meer informatie als je een en ander niet direct paraat hebt) is toegekend aan de Engelsman Guy Martin. Martin, verbonden aan Panos Pictures, heeft al sinds 2012 Istanboel als standplaats. Turkije vormt ook het decor van het lopende project waarvoor de bijdrage van maximaal 5000 dollar is bestemd. The Parallel State heeft betrekking op het bijna schizofrene karakter van de Turkse maatschappij anno nu: enerzijds een moderne samenleving die streeft naar EU-lidmaatschap, en anderzijds de herislamisering en politieke zuiveringen onder Erdogan. Zoiets onder woorden en in beeld brengen is geen gemakkelijke taak, want sommige bedreigingen (aanslagen door IS en de PKK) zijn reëel, terwijl andere eerder aan complottheorieën en ‘alternatieve feiten’ à la Trump doen denken. Maar onze ‘westerse’ waarneming is eveneens gekleurd, dus wat is realiteit en wat is fictie…?

Guy Martin werd al eerder bekroond voor zijn project City of Dreams. Zijn werk werd in talloze gerenommeerde kranten en tijdschriften gepubliceerd, en hij nam onder andere deel aan de World Press Photo Masterclass. De Viewbook Visual Storytelling Grant moet ertoe bijdragen dat ook het vervolg in de vorm van The Parallel State een succes wordt.

Lees ook:Inschrijving Viewbook Visual Storytelling Grant geopend
Lees ook:Zilveren Camera 2017 vrijdag van start
Lees ook:World Press Photo komt met online ‘fotoblad’ Witness
Lees ook:Tim Hetherington Grant 2014 voor William Daniels
Lees ook:Viewbook: niet gratis, wel mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.