Slachtoffers fotograferen of filmen? NIET doen!

Ons journalistieke bloed gaat koken wanneer oom agent persfotografen pest. En met ‘burgerjournalistiek’ is vaak niks mis. Maar zieke geesten die zich geroepen voelen om met hun smartphone ongelukken en dergelijke te fotograferen of te filmen, bij voorkeur met dodelijke slachtoffers herkenbaar in beeld, om vervolgens daarmee hits en likes te scoren op de ‘sociale’ media, die mogen ze van ons opsluiten.

Vandaar dat we ons volmondig aansluiten bij het initiatief van Remy Hartog van de Politie Eenheid Rotterdam, onder het veelzeggende motto: “Hoe zou jij ‘t vinden om je dode vader op social media te zien?” Lijkt me geen moeilijk te beantwoorden vraag. Niet meer doen dus, want totaal respectloos en een extra klap voor de nabestaanden. En een pluim voor deze wakkere agent. Meer op Twitter en Instagram.

Lees ook:Nederlandse persfotograaf opgepakt… in Nederland
Lees ook:Nederlands Fotomuseum trekt ruim 80.000 bezoekers
Lees ook:Salon de la Photo: wat kunnen we verwachten?
Lees ook:Fotowedstrijden in teken van SAIL
Lees ook:Buiten- en binnenlands nieuws van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.