Derde foto Billy the Kid opgedoken

Tot voor kort was er maar één foto van de beruchte Amerikaanse bandiet/revolverheld (doorhalen wat niet gewenst is) Billy the Kid bekend. Enkele jaren geleden dook er een tweede op (beide te vinden op Wikipedia) en onlangs kwam er een derde bij: een toevallige aankoop op een rommelmarkt. De tintypie uit vermoedelijk 1880 verwisselde voor tien dollar van eigenaar en is – indien echt – mogelijk miljoenen waard. Interessant aan deze foto is dat behalve Billy himself (tweede van rechts) ook diens latere moordenaar Pat Garrett is afgebeeld (helemaal links – kenmerkend voor een tintypie is dat het beeld in principe spiegelverkeerd is, maar zo te zien is dat op de vergroting in de video rechtgezet).

Lees ook:Dynastie Marubi – Honderd jaar Albanese studiofotografie
Lees ook:Cor Jaring-tentoonstellingen officieel geopend
Lees ook:Histogram niet zo ingewikkeld
Lees ook:Foto’s Zilveren Camera reizen land door
Lees ook:Esko Männikkö – Time Flies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.