Ander fotonieuws van afgelopen week

In het Fotomuseum Den Haag is tot en met 7 januari een retrospectief te zien van Hans Eijkelboom, onder de titel Identiteiten 1970-2017. In z’n beginjaren maakte Eijkelboom furore met conceptuele fotografie zoals in de serie Met mijn gezin, waarin hij in ‘familiezelfportretten’ steeds de plaats van de vader innam naast steeds andere moeders met kinderen. In de jaren zeventig een leuke vondst, maar tegenwoordig zou zoiets toch al snel tot commotie leiden: “Zal ik even uw dochtertje op schoot nemen, mevrouw…?”

Macphun heeft net weer een update van Luminar uitgebracht, die onder andere ondersteuning biedt voor het besturingssysteem High Sierra. En het aloude cameramerk Praktica – in de Oostbloktijd bekend van primitieve maar bijna onverwoestbare spiegelreflexen zoals de MTL 3 – is weer helemaal terug, ditmaal met een serie compactcamera’s, camcorders en verrekijkers in de lagere prijsklasse.

Lees ook:Volgende versie Creative Cloud vereist OS X 10.11+
Lees ook:Luminar en Aurora HDR binnenkort ook voor Windows
Lees ook:Luminar Neptune past zich nog meer aan gebruiker aan
Lees ook:Luminar is gelanceerd
Lees ook:Luminar 2018: een eerste kennismaking – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.