2016 nieuw recordjaar voor Foam

Opening tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective in Foam, 2016. © Foam / foto: Marleen van Veen

Fotografiemuseum Foam blijft bezoekersrecords verbrijzelen. Stond de teller vorig jaar rond deze tijd op zo’n 200.000, dit jaar hebben al meer dan 240.000 bezoekers de weg naar het museum aan de Amsterdamse Keizersgracht weten te vinden. Met dank aan maar liefst 22 tentoonstellingen met een aantal absolute toppers, variërend van het jonggestorven talent Francesca Woodman en de pas na zijn dood ontdekte Mike Disfarmer tot modefotograaf Helmut Newton en kunsticoon Ai Weiwei. Momenteel hangt er onder meer werk van de Japanse meester Hiroshi Sugimoto. Foam timmert ook buiten de deur flink aan de weg, en 2017 – wanneer Foam 15 jaar bestaat – zal vast ook niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lees ook:Francesca Woodman – Fotografe
Lees ook:Jonggestorven fotografe in Close Up
Lees ook:Helmut Newton – A Retrospective
Lees ook:Francesca Woodman – On Being an Angel
Lees ook:Foam in Van Loon IV: Second Skin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.