Politie niet meer ‘beste vriend’ van de persfotograaf

De politie, voorheen zo niet je beste dan toch ten minste een goede vriend (tenzij je crimineel van beroep was), begint zich steeds meer te ontpoppen als de aartsvijand van de vrije nieuwsgaring. Blijkens een bericht op Villamedia deed de sterke arm der wet erg intimiderend tegen fotografen die aanwezig waren bij het incident in Spaarndam, waarbij een agent zwaargewond raakte. Dat laatste is natuurlijk erg genoeg, maar nog geen reden om persfotografen met een politieperskaart, die naar verluidt op gepaste afstand bleven en niemand hinderden, de opdracht te geven hun opnamen te wissen. 

Er is trouwens een wetsvoorstel in voorbereiding dat bepaalt dat politiemensen niet meer herkenbaar in beeld mogen worden gebracht. Dit zou omwille van de privacy en de veiligheid van de agenten en hun familie gebeuren, maar onderwijl wordt de gewone burger op steeds meer manieren (en steeds oncontroleerbaarder) bespied en zijn we vrees ik hard op weg een politiestaat te worden. Uiteraard is de NVJ over beide kwesties niet te spreken. Voor ons aller veiligheid maar geen plaatje bij dit verhaal…

Lees ook:Wordt vervolgd: platte petten en sterallures
Lees ook:Cameradieven met platte pet
Lees ook:Photo Magic: Big Brother Is Watching Your Friends
Lees ook:Dramatische foto’s Koninginnedag: publiceren of niet?
Lees ook:Tip van de week: sinterklaascadeaus die je beter kunt mijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.