Jeroen Oerlemans Foundation houdt herinnering levend

Foto: Sander Nieuwenhuys

Vrienden en familieleden van de begin deze maand letterlijk in het harnas gestorven fotojournalist Jeroen Oerlemans hebben een stichting in het leven geroepen: de Jeroen Oerlemans Foundation. Deze heeft twee doelstellingen: de herinnering aan Oerlemans én zijn werk levend te houden, en de ondersteuning van zijn kinderen, zodat die een goede opleiding kunnen krijgen – ook zonder een vader die voor hen zorgt. Aangezien Jeroen Oerlemans, die werd neergeschoten door een sluipschutter terwijl hij in Libië aan het werk was, iemand was die altijd oog had voor het leed van anderen zonder daarbij zichzelf te ontzien – zijn voortijdige dood vormt daarvan het ultieme bewijs -, lijkt wat steun vanaf de zijlijn niet te veel gevraagd. Je kunt een bijdrage leveren door een print van zijn werk te bestellen, of door een gift te doen.

Lees ook:Jeroen Oerlemans in de Kunsthal
Lees ook:Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen
Lees ook:Museum Hilversum eert Jeroen Oerlemans
Lees ook:Benefietveiling voor oorlogsfotografen/reporters
Lees ook:Nederlandse persfotograaf ontvoerd door jihadisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.