Biculturele fotograaf gezocht voor Dichtbij Huis-project

Homo- of biseksuelen en transgenders (LHBT’s) die met elk been in een andere cultuur staan, hebben het vaak niet makkelijk. Niet zelden verbergen ze hun identiteit zo goed mogelijk voor de buitenwacht. Pride Photo Award, organisator van de jaarlijkse fotowedstrijd over seksuele en genderdiversiteit, is op zoek naar zulke LHBT’s die hun gezicht durven laten zien, én naar een fotograaf die hen wil portretteren. Binnen het kader van het project Dichtbij Huis, dat op zijn beurt is geïnspireerd door Visible Faces van de Turks-Nederlandse journaliste Cigdem Yuksel, zoekt men een fotoserie van Marokkaanse of Surinaams/Antilliaanse LHBT’s in Amsterdam (op termijn komen ook andere bevolkingsgroepen aan bod). Die foto’s worden dan weer geëxposeerd op diverse locaties, waarbij sommige geportretteerden ook de dialoog aangaan met het publiek.

Voor de uitvoering van dit project is 5000 euro beschikbaar, exclusief de kosten voor het maken van afdrukken. Voel jij je als fotograaf aangesproken en durf je de uitdaging aan? (Voor de goede orde: het is een pre als je dezelfde biculturele achtergrond hebt als je ‘doelgroep’, maar je hoeft niet LHBT te zijn!) Dan kun je t/m 2 mei je belangstelling laten blijken, vergezeld van motivatie, portfolio en cv. Hier vind je meer informatie.

Lees ook:Leg je eigen buurt vast!
Lees ook:Trioplan Titanium en Golden Eye: kunst of kitsch?
Lees ook:Portretfoto’s: stel mensen op hun gemak
Lees ook:Workshops stads- en landschapsfotografie in Italië
Lees ook:Lomography.com gaat voor de pixels

2 reacties op “Biculturele fotograaf gezocht voor Dichtbij Huis-project

  1. Gerard

    Het is mij niet helemaal duidelijk op welke locatie(s) gefotografeerd gaat worden, wat voor soort opnamen het betreft (geposeerd / spontaan). En of het om interacties dan wel poses (portretten) gaat Ook de bijkomende privacy aspecten “een wel-bepaald doel” zal een rol spelen. Daarnaast is het eindproduct niet duidelijk. Ik lees “afdrukken”, maar daar kan ik mij van alles bij voorstellen. Als U een plan van aanpak en plan van uitvoering (voor ogen) heeft mag U mij dat toesturen en kan ik mijn eventuele rol daarin in overleg met U bepalen. Voor mijn inzet zult U alle directe, door mij gemaakte kosten moeten vergoeding. Daarbij komt nog mijn honorarium dat ik afhankelijk van mijn interesse voor de opdracht zal vaststellen tussen een bedrag per uur, dan wel “om niet” als de opdracht mij bijzonder zou aanspreken. Ik beschouw mijzelf als all-round semi-pro reportagefotograaf (met geen eigen studio). Binnen de Surinaamse gemeenschap fotografeer ik jaarlijks enkele congressen. Omdat ik al veel fotomateriaal in alle genres heb stel ik niet als voorwaarde dat ik deze opnamen aan mijn portfolio mag toevoegen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raymond Harper

    Ik zou dat toch echt even rechtstreeks bij de opdrachtgever aankaarten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.