Nederlandse tieners hacken Instagram-accounts

Instagram zal vast iets anders hebben bedoeld met de nieuwe optie om ‘snel en gemakkelijk tussen verschillende accounts te schakelen’. Beeld: Instagram

De NOS wist vanochtend te melden dat twee Nederlandse tieners uit Alblasserdam en Boskoop zijn opgepakt wegens het hacken van minstens honderd Instagram-accounts. De jongens richtten hun pijlen op accounts met grote aantallen volgers. Met behulp van een phishingmail wisten ze die vaak hun wachtwoord te ontfutselen. Vervolgens boden ze bedrijven tegen betaling reclame op de gekaapte accounts aan.

Helemaal verwonderlijk is het niet, want even googelen op ‘Instagram + hacking’ levert vele tientallen doe-het-zelfhandleidingen op. Gebruikers van Instagram en andere sociale netwerken wordt aangeraden met zorg hun wachtwoord te kiezen en eventueel een extra identiteitscontrole in te bouwen, al is Instagram zelf niet erg scheutig met praktische veiligheidstips.

Lees ook:Nieuwe look en nieuw logo voor Instagram
Lees ook:Instagram zwicht voor gebruikerskritiek
Lees ook:Instagram passeert de 400 miljoen gebruikers
Lees ook:Instagram Stories: voor beeld dat niet blijft
Lees ook:Instagram waarschuwt Madonna nog één keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.